Birisine Karışmak?


Birisine Karışmak?


Günümüz dünyasında insanların başka insanlara karışma oranı maalesef daha fazla artmış durumda. Eğer yaşadığımız ülke olan Türkiye’yi ele alırsak bu oranın hayli fazla olduğunu görebiliriz. İnsanların birbirine karışma nedenlerinden bazılarını şöyle sıralayabiliriz:
  • Din, dil ve ırk.
  • Açık giyinmek.
  • Kapalı olmak.
Şimdi bu üç konuyu ele alacak olursak, bugünün Türkiye’sinde en çok tartışılan konulardan olduğunu eminim rahatça anlayabiliriz. İlk olarak şunu bilmeliyiz ki bir insanı giyiniş tarzına göre veya kendisinin seçmediği ırka ya da dile göre değil, hangi dine bağlı olduğuna göre değil de nasıl bir insan olduğuna göre yaklaşmalıyız. Bildiğimiz üzere özgür bir ülke de yaşıyoruz ve bu özgürlükten faydalanıyoruz. Peki bu “Özgürlük Nedir?”
Özgürlük: Kısaca tanımlamak gerekirse bir bireyin kurallar çerçevesi altında başkalarına zarar vermeden istediğini yapabilmesidir.
Peki günümüzde ki insanlar bu terimi sizce nasıl uyguluyor? İnsanlar, birisini nasıl davrandığına ya da nasıl biri olduğuna göre değil de, neye inandığına ve nasıl giyindiğine önem vermeye başladı, ve bu önem her geçen günde artıyor. Genel konuşmayacağım ancak çoğu insan giyiniş tarzına ve dinine göre hangi siyasi partiyi desteklediğinden tutun, hangi dine inandığını bile kendi kafasında belirliyor. Demem şudur ki kimse görünüşüne ve inandığı dine göre yargılamamalı.
Karışma olayına gelirsek, hiç bir insanın normal şartlar altında başka bir bireye karışma hakkı yoktur, olamaz. Bize verilmiş olan hür irademiz ile istediğimiz dine inanabilir ve istediğimiz gibi giyinebiliriz. Kendi kararlarınızı vereceğiniz yaşa geldiğinizde size karışan insanlara kulak asmamanız en iyisi olacaktır, kendi kararlarınızı vermeniz ise en iyisi olacaktır. Tabi benim burada bahsettiğim insanlar aile dışı, sizi bu güne kadar büyüten ve sizin adınıza en iyi kararları alan aile büyüklerinizin de fikirlerini almalı ve öyle kararlar vermelisiniz. Ancak sizinle bağı olmayan ya da sadece sosyal medya aracılığıyla sizinle bir iletişim kuran insanlara bu ayrıcalığı vermeyin. Bu diyeceğim şey hiçbir ilişkisi olmadan başkalarına karışan insanlaradır: “Kendinize uyan şeyleri kendiniz yapın, başka insanlar sizin sevdiğiniz şeyleri yapmak zorunda değil, sizin düşüncenize uymak zorunda değil. Emin olun kendi kararlarıyla şuan daha mutlu ve daha iyi ve adam akıllı tanımadığı birisinin ona karışmasına da ihtiyacı yoktur.”
“Kendi kararlarınızı kendiniz verin, yanlış/hata yapsanız bile bu başkasının değil sizin yanlışınız/hatanız olur ve bundan ders çıkarabilirsiniz. Sen kendin olduğun için güzelsin, inandığın şey veya giyim tarzın bunu değiştirmiyor.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUM KURALLARI

1- Küfür, Hakaret, Sataşmaya Yönelik, Spam veya Reklam İçeren Yorumlar Yapmamaya.

2-Yaptığınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına Spam veya Reklam İçeren Yorumlar olmamasına özen gösteriniz.

3- Her zaman nazik ve saygılı bir üslup kullanmaya özen gösteriniz, aksi takdirde yorumunuz onaylanmaya bilir.

4- Cevap yazma süresi değişiklik gösterebilir.

5- Yorumlarınız Yönetici Onayından Geçtikten Sonra Onay Alırsa Yayınlanır.

6- Anlayışınız için Teşekkürler..

Adbox

@templatesyard